Академия Амелия Еърхарт се проведе за поредна година в културен центът

...
</TD
>Академия Амелия Еърхарт се проведе за поредна година в културен центът
Коментари Харесай

Децата на Бургас се забавляваха на интересен панаир

" Академия Амелия Еърхарт " се проведе за поредна година в културен центът " Флора " в Бургас. Инициативата привлече голям брой възпитаници в четирите профилирани работилници по химия, физика, роботика и 3D принтиране, осведоми БНР. 

На децата бяха показани забавни опити и разказани любопитни обстоятелства от света на науките. Домакините от Зонта клуб Бургас показаха опциите за национални и интернационалните стипендии, които се  отпускат годишно. 

В панаира взеха присъединяване " Планетум ", новаторското приложение за стимулиране събирането на отпадъци и запазване околната среда " Eco hunt " и неговата създателка Зорница Найденова, която описа за концепцията и по какъв начин вижда смисъла и развиването на приложението. Партньорите на плана " Университет за деца " в лицето на господин Явор Кирязов и неговия екип от преподавателите Иван Стефанов, Руси Шишманов и Лъчезар Христов, направиха за участниците и гостите на събитието едни вълнуващи презентации и демонстрираха по какъв начин развиването на технологиите и науките въздейства върху живота ни действително, което и предизвика в децата поредност от любопитни въпроси. 

" Децата са нашето бъдеще и се гордеем, че бургаските деца вземат участие интензивно в този толкоз нужен план. Събитието и тази година се реализира с поддръжката на Община Бургас и сме щастливи, че сходни начинания се случват в града ни "   показа президентът на Зонта клуб Бургас Даниела Стоянова.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР